Kontakta oss

Forsdalavägen 2
342 32 Alvesta
Telefon: 0472-166 00

E-post kundtjänst

 

Svar och tips


OM WEBBPLATSEN

Kan jag lägga upp en inköpslista över varor jag handlar ofta?
Ja, på varje produktsida finns en gul stjärna bredvid köp-knappen. Om du klickar på den, hamnar just den produkten i Mina favoriter under Mitt konto. Där hittar du sedan alla dina egna favoriter och kan vid nästa tillfälle enkelt välja hur många du vill beställa av dem.

Kan jag spara en påbörjad order ?
Ja, klicka bara på spara-knappen i Kassan, så kan du fortsätta din order nästa gång du loggar in.


BESTÄLLNINGAR

Har jag en restorder på produkten X?
Du kan se alla dina ordrar under Mitt konto, oavsett om du har beställt via telefon, handterminal eller e-handeln.

För de allra flesta kunder restnoterar vi enbart kampanjvaror. En slutsåld kampanjvara levererar vi med andra ord så fort den har kommit in i vårt lager, och du behöver inte beställa den igen. En slutsåld ordinarie artikel levereras däremot inte vid ett senare tillfälle, utan du måste göra en ny beställning.

Måste jag köpa helförpackningar?
Du kan köpa många av Hall Mibas varor styckvis. Av säkerhetsskäl kan vi däremot inte dela på vissa förpackningar, t ex spolarvätskor, oljor och andra kemiska produkter som måste levereras i obrutna detaljistförpackningar.

Varför får jag inget ordererkännande?
Kontrollera under Mitt konto på Mina inställningar att du har uppgett rätt fax- och e-postuppgifter. Där ser du vilka kontaktuppgifter vi har till dig och ditt företag.

Jag vill ha besök av en säljare, kan jag få det?
I vissa fall har avtal slutits på central nivå där den här servicen inte ingår. Kontakta kundtjänst, så får du veta mer om vilka möjligheter som finns för säljbesök i din butik.


LEVERANSER

Jag har beställt varor men får dem aldrig, varför?
Det kan finnas flera anledningar:

1) Det är möjligt att du har beställt en vara som vi inte säljer längre, kanske genom att du beställt från en av våra äldre kataloger.

2) Om du har använt handterminalen vid beställning kanske du har råkat beställa en vara som inte ingår i Hall Mibas sortiment.

3) Hall Miba använder ett system där du som kund har en förutbestämd veckodag då dina varor plockas på lagret. Det kan innebära en viss fördröjning beroende på vilken veckodag du gör din beställning.

Jag får varor jag inte har beställt, varför?
Alla kampanjartiklar restnoteras om de är slut i lager, vilket gör att du får varan vid ett senare tillfälle. Som regel restnoterar vi inte ordinarie varor, men du kan ha ett annat avtal med oss. Kontakta kundtjänst om du känner dig osäker på vad som gäller för dig.

Hur får jag en ny följesedel?
Skicka ett e-postmeddelande till kundtjänst, så skickar vi en ny följesedel.

 

Kundlogin

Kundnummer
Lösenord


Kontakta oss

Forsdalavägen 2, 342 32 Alvesta. Telefon: 0472-166 00. E-post kundtjänst: kundtjanst@hallmiba.com